Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Запрошуємо представників ОТГ, які прагнуть впроваджувати у своїй діяльності гендерноорієнтований підхід до участі у навчальному курсі - Академія гендерно орієнтованого управління громадами

Офіційні публікації
16.01.2020

АКАДЕМІЯ

гендерно орієнтованого управління громадами

Інформація для представників ОТГ, які впроваджують або прагнуть впроваджувати у своїй діяльності гендерно орієнтований підхід

 

Загальна інформація

Академія гендерно орієнтованого управління громадами – це навчальний курс для представників ОТГ, які впроваджують або прагнуть впроваджувати у своїй діяльності гендерно орієнтований підхід. Навчальний курс розроблений з метою посилення потенціалу об’єднаних територіальних громад з питань гендерно орієнтованого планування та бюджетування. 

В рамках програми учасники Академії отримають теоретичні знання з гендерно орієнтованого управління та практичний досвід  впровадження гендерних бюджетних ініціатив у своїх ОТГ.

Програма розроблена Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (НДІ) та БЮРО гендерних стратегій і бюджетування в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE)*. 

Період впровадження навчальної програми: лютий - листопад 2020 р. Програма складається з чотирьох тренінгових сесій та практичної роботи в громадах.

Орієнтовна дата проведення першої сесії Академії: 25-27 березня 2020 р.

Мета Академії

Підвищити компетентність та посилити експертний потенціал представників органів місцевого самоврядування, спеціалістів з місцевого розвитку та гендерних експертів з питань гендерно орієнтованого управління громадами.

Завдання Академії

Набуття учасниками теоретичних знань та практичних навичок у галузі гендерно орієнтованого планування та бюджетування, які можуть бути застосовані ними у розробці та реалізації місцевих політик та програм.

Очікувані результати Академії

Участь в Академії надасть учасникам/учасницям інструменти та керівні принципи інтеграції гендерних аспектів у планування і бюджетування на місцевому рівні, зокрема у стратегічні та програмні документи громад, серед яких особлива увага буде приділятися цільовим та бюджетним програмам.

Можливості для ОТГ:

  • Формування компетенцій у співробітників ОТГ у галузі гендерно орієнтованого планування та бюджетування;
  • Впровадження у громаді обраної моделі інституалізації гендерної рівності на рівні громад, підтримка у розробці документів, програм, супровід експертів;
  • Підтримка  НДІ у впровадженні гендерної бюджетної ініціативи; 
  • Проведення оцінювання стану гендерної рівності (за допомогою Інструментарію для вимірювання гендерної рівності на місцевому рівні НДІ);
  • Обмін досвідом та кращими практиками.
Сертифікати

Учасники, які успішно завершили навчання та впровадили гендерні бюджетні ініціативи, зможуть отримати сертифікати учасника/ці Академії.


Кваліфікаційні вимоги

Для участі в Академії запрошуються представники гендерних бюджетних груп з числа громад-партнерів DOBRE, а також спеціалісти з місцевого розвитку та гендерні експерти.

Передбачається, що всі відібрані учасники/учасниці:

  • Володіють базовими знаннями з питань гендерної політики і ГОБ (в рамках навчальної програми НДІ та/або аналогічних програм);
  • Успішно завершили навчання в рамках онлайн курсу Prometheus «Гендерно орієнтоване бюджетування для розвитку громад», що підтверджується відповідним сертифікатом; 
  • Сертифікати про завершення офлайн та онлайн курсів, навчальних  програм з гендерних питань будуть перевагою.
Інші вимоги
  • Участь у навчальних подіях є обов’язковою;
  • Готовність навчатися в Академії з лютого 2020 року до листопада 2020 року;
  • Досвід роботи в своїх ОТГ і знання їхніх особливостей.
Подання заявки

Учасники/учасниці Академії будуть відібрані на конкурсній основі. Для участі у конкурсі всі зацікавлені особи до 2 лютого 2020 р. мають надіслати резюме та мотиваційний лист на адресу kbila@ndi.org.  

Увага! Особи, які не є представниками громад-партнерів DOBRE мають також надати лист підтримки від партнерської громади, в межах якої планується впровадження обраної моделі інституалізації гендерної рівності на рівні громад та гендерної бюджетної ініціативи. 

За додатковою інформацією та у випадку запитань, звертайтеся до Христини Білої за телефоном +38 098 491 14 51 або пишіть на електронну адресу kbila@ndi.org.

*Проект здійснюється у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше