Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Кабмін дозволив фізичним особам-підприємцям не використовувати РРО у селах.

Новина
29.12.2021

Кабмін дозволив фізичним особам-підприємцям не використовувати РРО у селах.

Шановні платники податків, нагадуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 р.  № 1336  “Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” в якій  йдеться про те, що з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої-четвертої груп, що проводять готівкові розрахунки, повинні застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Постановою  Кабінету Міністрів України від 23.12.2021 р. № 1359,  уряд звільнив підприємців, що здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості, від обов’язкового використання касових апаратів (реєстраторів розрахункових операцій) для обліку готівкових розрахунків. Таке рішення було прийнято «з метою збереження бізнесу та робочих місць у селах, де рівень доходів є значно нижчим, ніж у містах» -  зазначила  міністерка   економіки Юлія Свириденко.  

Від обов’язкового застосування касових апаратів для обліку готівкових розрахунків звільняються платники єдиного податку II-IV груп, які здійснюють роздрібну торгівлю товарів на території села, окрім підакцизних (тютюнових виробів та алкоголю). Втім є одна важлива умова — їхній річний обсяг розрахункових операцій не повинен перевищувати суму, еквівалентну 167 мінімальним заробітним платам (1 085 500 грн).

Отже, звільнення від обов’язку використання РРО не діє у разі наявності принаймні однієї умови:

  • підприємець одночасно в тому ж торговельному об’єкті веде торгівлю підакцизною продукцією;
  • ФОП одночасно веде  дистанційну торгівлю через інтернет;
  • сільська рада або рада об’єднаних територіальних громад ухвалила рішення щодо обов’язкового використання на території села РРО чи ПРРО.

__________

ПРРО - вид програмного забезпечення, яке встановлюється на комп'ютер або гаджет і створює електронні чеки, віднедавна їх застосовують повсюдно замість касових апаратів.

РРО – це реєстратор розрахункових операцій. Простіше кажучи – це обладнання, яке зберігає та передає інформацію про всі здійснені операції продажу товарів, робіт та послуг податковій службі.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше