Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Підсумки навчального року в закладах загальної середньої освіти

Новина
03.06.2021

 

       Закінчується 2020-2021 навчальний рік, який в умовах пандемії був не простим для усіх учасників освітнього процесу. Останній дзвоник сповістить про початок прекрасної пори для всіх учнів - літніх канікул, а для випускників - початок широкого життєвого шляху.

       Протягом навчального року, через загрозу коронавірусу, у закладах освіти громади навчальний процес був організований за допомогою дистанційної форми навчання з усіх предметів, занять гуртків, спортивних секцій, факультативів, секцій МАН України.

       За навчальний рік значно покращилася матеріально-технічна база закладів освіти: усі навчальні кабінети обладнані відповідно до вимог Концепції Нової української школи, є швидкісний Інтернет (100 Мбіт/с). Головна увага приділяється створенню безпечного освітнього середовища, а саме, встановлена автономна пожежна сигналізація у кожному закладі освіти, харчоблоки та медичні кабінети забезпечені новим обладнанням, відремонтовано вентиляційну систему їдальні, продовжується впровадження система НАССР. Для учнів 1-4 класів та категорійних дітей 5-11 класів організовано безкоштовне харчування за рахунок коштів місцевого бюджету.

         В Музиківському ліцеї введено в експлуатацію багатофункціональний спортивний майданчик зі штучним покриттям, проведено освітлення по периметру території, повністю огороджена територія закладу, покладено тротуарну плитку на подвір’ї. В Східненській ЗОШ І-ІІІ ступенів реконструйовано сходи аварійного виходу, туалетну кімнату, відремонтовано перекриття спортивного залу. Усе це спрямовано на створення належних умов для організації навчального-виховного процесу.

        У закладах освіти громади навчання завершують 438 учнів, для 6 з яких було організовано навчання в інклюзивних класах, 2 учні навчалися за індивідуальним планом (педагогічний патронаж), 1 - за сімейною формою. Однією з актуальних проблем над якою працювали вчителі було виявлення розумової обдарованості та спеціальних здібностей у дітей, їх розвиток і реалізація.

На жаль, через карантині обмеження, учні не брали участь в багатьох очних заходах. Про те здобувачі освіти  взяли участь в онлайн конкурсах, олімпіадах різних рівнів, а також у спортивних змаганнях на рівні області, керівники МАН України, залучали учнів до системної науково-дослідницької роботи: проводили досліди, експерименти.

 Зроблено за цей рік чимало. Однак, уже складено нові плани розвитку матеріально-технічної бази закладів освіти, розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності. Будемо сподіватися, що реалізація всіх запланованих заходів відбудеться в повному обсязі та 1 вересня наші заклади освіти зустрічатимуть дітей в ще кращих умовах з новітніми технологіями навчання.

      Керівники закладів освіти дякують батькам за сприяння в освітньому процесі, вчителям - за працю, за те, що всі знання, зусилля, вкладали у свої учнів і разом з ними досягли значних результатів , спонсором- за допомогу та підтримку.

 

Ю.Сальнікова,  начальник відділу освіти та гуманітарного розвитку

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше