Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Навіщо перейменувати посаду інспектора з громадської безпеки, громадського помічника дільничного інспектора на посаду інспектора з громадської безпеки?

Новина
08.06.2021

У зв’язку з прийняттям наказу МВС №650 від 28.07.2017 року «Про затвердження інструкції з організації діяльності дільничних офіцерів поліції», наказ №550 від 11.11.2010 року втратив чинність. А в новому нормативному акті відсутні норми, які регулюють діяльність громадських помічників дільничних офіцерів поліції.

Отже, на сьогоднішній день утворився «юридичний вакуум» у сфері регулювання діяльності громадських помічників дільничних офіцерів поліції, що призводить до неможливості їх роботи у правовому полі.

Раніше ці помічники закріплювалися за конкретним дільничним, який  здійснював керівництво діяльністю своїх помічників, давав їм відповідні доручення. Громадські помічники напряму й повсякденно працювали у зв’язці з дільничними, мали відповідні значки. Працюючи у тісній «спайці» з дільничним, громадські помічники мали змогу дієво надавати допомогу міліції в охороні громадського порядку. Тобто, діяли на постійній основі й доволі ефективно. Тепер ці працівники повинні регулювати свою діяльність самостійно.

Зараз у регіонах України громадські помічники продовжують діяти фактично (хоча юридично їх вже не існує). Тим більше, що в багатьох «шерифів» ще не вийшов термін дії виданих раніше посвідчень.

Так само продовжують діяти ряд нормативних актів, які стосуються громадських помічників, наприклад ПОЛОЖЕННЯ про спеціальний нагрудний знак МВС України "Громадський помічник дільничного інспектора міліції". Нормативні акти є, а помічників немає.

Ситуація з нашими працівниками не критична, адже вони у нас відносяться до категорії службовців сільської ради і давно, ще з 2017 року, посада змінена на інспектора з громадської безпеки (це основна назва), громадський помічник дільничного інспектора (це те, що нам потрібно прибрати з назви).

 

Підготувала Насонова Жанна, начальник загального відділу 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше