Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Продаєте у роздріб алкоголь - не забудьте сплатити акциз!

Офіційні публікації
08.06.2021

     Суб’єкти господарювання під час роздрібного продажу алкоголю є платниками акцизного податку і підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку .

     Нагадаємо, що продаж підакцизних товарів  може здійснюватись виключно при наявності відповідної ліцензії. Наразі податкове законодавство передбачає, що легальна торгівля дешевша, ніж фінансові санкції, які доведеться сплатити, якщо буде встановлено факт продажу підакцизної продукції без ліцензій.

      За продаж алкогольних напоїв без відповідних ліцензій діючим законодавством України передбачена відповідальність, а саме: у відповідності зі ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» за торгівлю алкогольними напоями без наявності ліцензії до суб’єктів підприємництва застосовуються санкції у вигляді штрафів у розмірі 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17 000 грн. За виробництво, зберігання, транспортування, реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв, алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку - 200 відсотків вартості товару, але не менше 17 000 гривень.

       Торгівля алкогольними напоями ( в тому числі фальсифікатом, товаром власного виробництва) з рук, з лотків, у приміщеннях або на територіях, заборонених законом у відповідності ст.156 КУпАП тягне за собою накладення штрафу від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6 800 до 13 600 грн.) з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

      Дії, передбачені частиною першою чи третьою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення,  тягнуть за собою накладення штрафу від 800 до 1 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 13 600 до 23 800 грн.)  з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

      Звертаємо увагу, що для розвитку громади кожен мешканець має купувати товари у офіційно зареєстрованих суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на продаж алкогольних виробів та вимагати касовий чек за придбаний товар!

 

Секретарка комісії з питань наповнення місцевого бюджету

В. РТІЩЕВА

 

 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше