Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Розвиток освіти в умовах децентралізації!

Новина
12.09.2019

У закладах освіти капітальних ремонтів не проводили десятиліття, а матеріальна база слугувала ще з часів їх будівництва. Для того, щоб діти здобували якісні знання у комфортних умовах, зусиллями й коштами змушені були долучатися батьки, спонсори.

Але після реформи децентралізації, видатки на освіту стали найбільш вагомою статтею як державного, так і місцевого бюджетів. Кошти почали інвестувати у капітальні видатки, тобто фактичне покращення матеріально-технічної бази.

Освітня реформа в Україні продовжує набирати обертів. Одним з основних напрямків сьогодні є Нова українська школа (НУШ) та впровадження інклюзивного навчання. Значна частина освітньої субвенції щорічно витрачається саме на це, аби усі діти, без виключення, мали змогу отримати якісну освіту.

У всі початкові класи Музиківського ліцею закуплено нові одномісні парти, шафи для зберігання приладдя, учительські столи, дошки, проектори. Кожен учитель закладу має індивідуальний ноутбук, принтер. В кабінетах зроблено ремонти, у 1 та 2 класах створено простір згідно НУШ. Замінено дитячі ліжка в спальні.

У 2019 році було виділено кошти обласного бюджету в розмірі 308 тисяч та співфінансування з місцевого бюджету у розмірі 10% на оснащення засобами навчання та обладнання кабінету біології. Зроблено закупівлі спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах ліцею на суму 57 тисяч гривень, завдяки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

За кошти Музиківської сільської ради та при підтримці сільського голови Музиківської ОТГ Лейбзона Олександра Арнольдовича влітку було зроблено поточний ремонт І поверху ліцею.Сподіваємося, що яскравий дизайн допоможе створити більш комфортну атмосферу, що буде корисна у процесі отримання нових знань. Їдальня поповнилася новими стільцями, морозильною камерою, жарочною шафою, постійно ведеться робота по заміні старого посуду. Почала функціонувати пральня, для кабінету трудового навчання закуплено швейні машинки та індукційна плита. На суму 100 тисяч, виділених з місцевого бюджету, закуплено дидактичні приладдя та мультимедійний комплекс для кабінету математики. Для господарських робіт придбано мотоблок із причепом та косою.

Завдяки Бюджету участі на території ліцею обладнано Еко-клас, як освітнє середовище на суму 40 тисяч гривень. Продовжується робота по благоустрою, висаджуються нові сажанці дерев, облаштовуються нові зони в парковій частині ліцею.

На кожному поверху створено зони відпочинку, облаштовано коридори зручними місцями для сидіння.

Діти з радістю почали проводити вільний час у сучасній бібліотеці, де для них створено різні осередки по інтересах. Діє безкоштовний WI FI.

Загалом, на оновлення матеріально - технічної бази ліцею витрачено приблизно 2 мільйони гривень.

Колектив ліцею вдячний голові сільської ради, батькам, спонсорам, випускникам минулих років, за допомоги та підтримку.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше