Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті!

Офіційні публікації
26.11.2021
Насамперед саме власна недбалість громадян є головною причиною виникнення займань. Люди опалюють свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади. І таке недбальство підтверджується сумною статистикою. Загалом у цьому році на Херсонщині на пожежах вже загинуло 50 осіб.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов’язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.
Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:
слідкуйте за станом та справністю електромережі;
у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
не паліть у ліжку;
не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;
Пам’ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Джерело: https://cutt.ly/vTK8Si8 

 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше