Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Музиківській ОТГ завдяки співпраці з Програмою Добре відкрито громадський простір

Новина
28.12.2020

Протягом останніх років в с.Музиківка гостро стояло питання щодо організації спеціального місця для реалізації сільгосппродукції та місця, де мешканці громади могли б проводити спільно час, заходи, організовувати дозвілля молоді та дітей.

Завдяки співпраці сільської ради з Програмою USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) та реалізації проекту «Створення інфораструктури торгівлі та громадського простору на базі ринку в с.Музиківка» у 2020 році таке місце з’явилося. Головне завдання, яке ставили перед собою керівники проекту було створення сучасного громадського простору, який слугуватиме не просто місцем для продажів, а саме місцем для збору громадян, сучасним простором з розвинутою інфраструктурою.

«Всю територію (2385 м2) заасфальтовано та частину огороджено; облаштовано майданчик для стрітболу та парковку для авто; встановлено фонтанчик питної води, біотуалет, прилавки, лавочки, велопарковки, сміттєві урни для роздільного збору сміття,  камеру відеонагляду. Також всю територію площі-простору освітлено, саме тому стрітбольний майданчик досить популярний серед молоді у вечірній час…», - Людмила Колісніченко, інспектор з розвитку інфраструктури, житлово-комунального господарства та енергоефективності.

«Коли ми планували облаштування стрітбольного майданчику, ми звичайно ж думали, що він буде популярний, але не думали, що аж настільки. В рамках проекту ми отримали 12 м’ячів для стрітболу… Вже в перший же тиждень на м’ячі був неабиякий попит, телефонували та «бронювали», молоді хотілося випробувати майданчик. На момент закінчення проекту це був перший спортивний об’єкт із спеціальним гумовим покриттям у нашій громаді. Також вже після 2-х перших тижнів активних ігор не витримали стрітбольні щити, які ми трохи удосконалили та зміцнили (за що дякуємо адміністрації Музиківського ліцею та особисто Гущіну В’ячеславу). Особисто мені дуже приємно ввечері йти додому з роботи та бачити, який популярний наш простір, тут і молодь із м’ячами, і малеча на самокатах, і молоді мами з дітьми у візочках… Приємно відчувати і свою причетність до змін… Думаю, що з настанням весни спортивна активність на майданчику не зменшиться…», - Трибушна Тетяна, головний спеціаліст із муніципальних ініціатив та інвестицій.

«А вже весною ми плануємо удосконалити наш простір. Зробимо розмітку  на асфальті для дитячих ігор. Впевнена, що на цій території ми проведемо не один фестиваль і показ фільмів під відкритим небом! А я, як мама, дуже задоволена, що є безпечне місце для дітей, де можна навчитися кататися на самокаті, велосипеді чи роликах. Адже на вулицях нашого села автомобільний рух дуже жвавий… А на Новий рік ми вже знаємо, що Дід Мороз під ялику нам принесе ролики…», - Людмила Погрібна, секретар сільської ради.

«Нам дуже подобається, що можна грати в будь-який час та без «нагляду». А ще класна була ситуація, коли ми звернулися до сільської ради щодо встановлення додаткового освітлення. Вся територія освітлена, але для гри ввечері освітлення не вистачало… І вже через тиждень було встановлено додаткові ліхтарі. За це окреме «Спасибі!», - Костянтин Марков, активний відвідувач простору.

Дякуємо Програмі ДОБРЕ за експертну підтримку та можливість реалізувати давню мрію! 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше