Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Якщо ти українець – будь ним!

Новина
25.01.2021
Ці слова належать видатному українському поету, педагогу Григорію Сковороді.

Кожна нація, кожен народ має свою історію, свої звичаї та традиції, що виробились протягом століть і освячені віками. Усвідомлювати своє українство діти повинні змалечку. Тому одним із головних напрямів виховної роботи Музиківського ліцею є національно-патріотичне виховання. Система виховних заходів, що проводиться в закладі освіти, підпорядкована перспективним цілям виховання учнів в умовах національної школи. Головним завданням педагогів є створення умов для розвитку й самореалізації кожної особистості як громадянина України. Протягом І семестру 2020-2021 н.р. проведено різнопланові заходи, які сприяли вихованню у дітей та молоді патріотизму, формуванню національної свідомості та громадянської позиції. Під час Тижня національно-патріотичного виховання учнівське самоврядування та вчителі підготували онлайн привітання для військовослужбовців із Днем Захисника України. Під час уроків фізичної культури пройшли щорічні спортивні змагання «Герць козацьких джур», де діти продемонстрували силу, завзятість, спритність. Кожен класний колектив виготовив вишиванки миру для військовослужбовців, які передали через волонтера на Схід України разом із зібраними чаями.

До 76-річниці визволення України від фашистських загарбників учні відзняли відеопривітання для жителів громади та поклали квіти до пам’ятних місць села. Піднесено та цікаво пройшов конкурс майстрів художнього читання «Наша земля – Україна» серед дітей та учнівської молоді, у якому взяли участь 28 дітей. До Дня Гідності та Свободи відбулися години спілкування та відеоінформування, під час якого старшокласники гордо звернулися до українців із промовистими словами: «Ми – українці – свідомий та відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір, а Україна – територія гідності та свободи».

Удень вшанування жертв Голодомору 32-33 років пройшов урок пам’яті «28 листопада 2020 – День пам’яті жертв Голодомору 32-33 років». Кожен клас об’єднався у коло пам’яті «Свічки застороги» та хвилиною мовчання вшанували українців, які безвинно були заморені голодом. До пам’ятного знаку жертвам Голодомору, що в селі Музиківка, поклали живі квіти. Члени учнівського самоврядування підготували відеозвернення «Ми – пам’ятаємо», яке розмістили у групі «Музиківський ліцей» на сторінці Facebook. 7 грудня у Всесвітній День української хустки наші дівчата та жінки підтримали яскравий флешмоб «Зроби фото з хусткою». Адже саме хустка з давніх-давен в українських сім’ях слугувала оберегом, символом любові й злагоди.

До Дня Збройних Сил України пройшли уроки мужності та військово-спортивні змагання. 22 січня 2021 року всі класні колективи підтримали поетично-патріотичний онлайн флешмоб до Дня Соборності України, який проходив під гаслом «В єдності сила». Вдивляючись у дитячі очі та слухаючі їхні вірші про Україну, розумієш, що майбутнє нашої держави в надійних руках.

І. І. Безродня, заступник директора з виховної роботи
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше