Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Забезпечення потерпілих додатковим харчуванням 

Офіційні публікації
30.03.2021

Забезпечення потерпілих додатковим харчуванням здійснюється відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Положення про фінансування витрат на додаткове харчування потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 25.02.2021 № 9.

Додаткове харчування призначається потерпілим за прямими наслідками ушкодження здоров'я в результаті нещасних випадків (травм) на виробництві або професійних захворювань згідно з потребою, визначеною висновками МСЕК та індивідуальною програмою реабілітації особи з інвалідністю (у разі її складення) на конкретно визначений строк за раціоном, який складає дієтолог чи лікуючий лікар, що оформлюється довідкою (висновком) ЛКК закладу охорони здоров'я) та затверджується МСЕК. Під час тимчасової непрацездатності (до встановлення МСЕК ступеня втрати професійної працездатності у відсотках) підставою для забезпечення потерпілих додатковим харчуванням є висновок ЛКК.

Розрахунок витрат на додаткове харчування здійснюється згідно затвердженого раціону харчування та інформації центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики, про середні ціни на продукти харчування у торговельній мережі того місяця, в якому їх придбали.

Потерпілому не відшкодовуються витрати на додаткове харчування, призначене за рішенням МСЕК, на період його перебування у закладах охорони здоров’я, санаторно-курортних, реабілітаційних закладах (відділеннях).

Для взяття на облік потерпілий (законний представник потерпілого) повинен подати до робочого органу виконавчої дирекції Фонду за місцезнаходженням справи про страхові виплати заяву про забезпечення додатковим харчуванням, раціон харчування, складений на конкретно визначений строк дієтологом чи лікуючим лікарем, оформлений довідкою (висновком) ЛКК закладу охорони здоров'я.

До заяви додаються копії висновку МСЕК про потребу у забезпеченні додатковим харчуванням із вказаним строком, на який призначається додаткове харчування, та індивідуальної програми реабілітації (у разі відсутності зазначених документів у справі), завірені працівником робочого органу виконавчої дирекції Фонду на підставі пред’явлених потерпілим (законним представником потерпілого) оригіналів цих документів.

 

ІНФОРМУЄ ХЕРСОНСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ В ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше