Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Зауваження та пропозиції до планової діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля «Виробництво органічного добрива методом компостування на території Музиківської ОТГ (с.Східне) Херсонського району Херсонської області»

Новина
29.11.2021

Зауваження та пропозиції до планової діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля «Виробництво органічного добрива методом компостування на території Музиківської ОТГ (с.Східне) Херсонського району Херсонської області»

 

Просимо долучити до звіту з оцінки впливу на довкілля наступну інформацію.

Товариство з обмеженою відповідальністю «ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ЕКОЛОГІЯ ПЛЮС»  протягом 2021 року здійснювало підприємницьку діяльність з виробництва органічного добрива методом компостування на території Музиківської громади (с. Музиківка, кадастрові номери 6520383500:02:001:0063, 6520383500:02:001:0064, 6520383500:02:001:0065), що призвело до суттєвого соціального напруження. Відстань вище вказаних земельних ділянок  до найближчої житлової забудови лише 208 м.

Щодо діяльності підприємства отримані наступні звернення:

- 29.01.2021 року  від депутата Херсонської обласної ради Сорокунського С.М. щодо обурення громадян діяльністю підприємства.

- 17.08.2021 року від депутата Музиківської сільської ради Погрібної Л.С. щодо нестерпного смороду та нашестя мух.

- 26.08.2021 року від жителів вулиць Степова, Тваринників, Теплична, Львівська та ін. (113 підписів) щодо незаконності діяльності підприємства та негативний вплив на життя місцевих жителів.

Також 07.09.2021 року відбулося виїзне засідання робочої групи з питань вивчення обставин забруднення навколишнього природного середовища на території Музиківської територіальної громади Херсонського району Херсонської області за участю депутатів Херсонської обласної ради, депутатів Музиківської сільської ради, Пуляєва Г.Ю. – в.о. начальника відділу екологічної безпеки управління дозвільної документації Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів ХОДА, Сивак К.В. – начальника Державної екологічної інспекції Південного округу. В результаті якого було вирішено, що ТОВ «ВКП Екологія Плюс» має припинити свою діяльність.

Наступні земельні ділянки, вказані в ПОВІДОМЛЕННІ про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля ТОВ «ВКП ЕКОЛОГІЯ ПЛЮС розміщенні в селі Східне Музиківської територіальної громади, 7,34 га (6520386700:09:013:0002, 6520386700:09:013:0001). Відстань до найближчої житлової забудови лише 1,06 км.

Під час доставки та розвантаження курячого посліду, формуванні буртів та постійному ворушінню спостерігається значне забруднення атмосферного повітря речовинами із неприємним запахом, що унеможливлює комфортне життя мешканці на власних подвір’ях в радіусі 2000 метрів.

Також  курячий послід є оптимальним середовищем для розмноження мух, що вже було доказано на досвіді діяльності підприємства в Музиківці. Мухи – це паразити, які переносять збудники інфекційних захворювань: кишкових інфекцій, гнійно-септичних інфекцій, туберкульозу, яєць гельмінтів тощо.

В звіті з оцінки впливу на довкілля пропонуємо в повній мірі розкрити технологічний процес складання буртів на солому, надати інформацію щодо товщини підстилкового природнього матеріалу під буртами, спосіб ліквідацій трупів курей (при виявленні таких) з посліду та на скільки ефективно використання соломи забезпечить від забруднення ґрунту.

Зазначимо, що місцеві жителі вимагають очних громадських слухань на території населених пунктів, де планується проводитись виробнича діяльність.

Музиківська сільська рада не залишиться осторонь цього питання та буде контролювати перебіг та організацію громадських слухань, дотримання законності при оформленні дозвільної документації та врахування думки громадськості при початку виробничої діяльності.

 

Сільський голова                                                                             С.Н. ЛЕЙБЗОН

 

 

Документ направлений Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів Херсонської обласної державної адміністрації за реєстраційним номером №02-21-2273/0/21/700-01 від 29.11.2021 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше