Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Запрошуємо усіх небайдужих громадян долучитися до процесу розробки генеральних планів с. Музиківка, с. Мірошниківка, с. Висунці, с. Східне, с. Загорянівка

Новина
07.10.2021

Все, що відбувається на території населеного пункту, має здійснюватись відповідно до його генерального плану.

Генеральний план – це довгострокова стратегія, яка розробляється та затверджується в інтересах відповідної територіальної громади з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Просто можна сказати так: «Генеральний план – це «рецепт «що робити, куди йти», а от далі ваше право, чи вам приймати «ліки» чи ні».

Відповідно до чинного законодавства строк дії генерального плану населеного пункту не обмежується. Зміни до генерального плану населеного пункту можуть вноситися не частіше, ніж один раз на п'ять років.

Генеральним планом населеного пункту визначаються:

  • потреби в територіях для забудови та іншого використання;
  • потреба у зміні межі населеного пункту, черговість і пріоритетність забудови та іншого використання територій;
  • межі функціональних зон, пріоритетні та допустимі види використання та забудови територій;
  • планувальна структура та просторова композиція забудови населеного пункту;
  • загальний стан довкілля населеного пункту, основні фактори його формування, містобудівні заходи щодо поліпшення екологічного і санітарно-гігієнічного стану;
  • території, які мають будівельні, санітарно-гігієнічні, природоохоронні та інші обмеження їх використання;
  • інші вимоги, визначені державними будівельними нормами.

Генплан враховує не тільки побажання інвесторів з точки зору економічного розвитку населеного пункту і окремих його частин, але в ньому розраховується площа районів житлової, промислової, комерційної, забудови, інженерна і соціальна інфраструктура, необхідна для функціонування, сталого та гармонійного розвитку поселення. Також враховуються сучасні соціальні та екологічні стандарти. До соціальних стандартів, для виконання яких резервуються відповідні території, відносяться будівлі культурного та побутового обслуговування, навчальні заклади (школи, дитячі садки), приміщення та будівлі медичного обслуговування, комунальні об'єкти, що гарантують необхідний санітарний режим у населеному пункті і відповідають сучасним стандартам екологічної безпеки.

 

Просимо усіх небайдужих громадян долучитися до процесу розробки генеральних планів наших 5-ти населених пунктів (с. Музиківка, с. Мірошниківка, с. Висунці, с. Східне, с. Загорянівка) шляхом внесення пропозицій щодо свого бачення розвитку територій нашої громади на найближчі 20-30 років.

Залишити свої пропозиції ви можете заповнивши вказану форму до 12.00 години 18 жовтня 2021 року або особисто звернувшись до спеціалістів сільської ради Мельниченко А. В., Гордовенка В.П., Новохацької Л.О. Успішні разом!

 

Гугл форма тут - https://cutt.ly/JENhrtA

 

Новини на цю ж тему

Збір пропозицій до сільського бюджету Музиківської громади!

Чекаємо на ваші ідеї!
Оголошення
01.11.2021

ПОВІДОМЛЕННЯ про початок процедури визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документу державного планування «Генеральний план та план зонування території с. Музиківка Херсонського району Херсонської області»

Запрошуємо ознайомитися з інформацією та внести пропозиції.
Оголошення
08.07.2021

ПОВІДОМЛЕННЯ про початок процедури визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документу державного планування «Генеральний план та план зонування території с. Східне Херсонського району Херсонської області»

Запрошуємо ознайомитися з інформацією та внести пропозиції.
Оголошення
08.07.2021

ПОВІДОМЛЕННЯ про початок процедури визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документу державного планування «Генеральний план та план зонування території с. Загорянівка Херсонського району Херсонської області»

Запрошуємо ознайомитися з інформацією та внести пропозиції.
Оголошення
08.07.2021

ПОВІДОМЛЕННЯ про початок процедури визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документу державного планування «Генеральний план та план зонування території с. Висунці Херсонського району Херсонської області»

Запрошуємо ознайомитися з інформацією та внести пропозиції.
Оголошення
08.07.2021

ПОВІДОМЛЕННЯ про початок процедури визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документу державного планування «Генеральний план та план зонування території с. МірошниківкаХерсонського району Херсонської області»

Запрошуємо ознайомитися з інформацією та внести пропозиції.
Оголошення
08.07.2021

До уваги громадян!

10.03.2021 року о 14:00 годині в с. Музиківка по вул. 40 років Перемоги, 18 відбудуться громадські слухання щодо зміни цільового призначення земельної ділянки.
Оголошення
09.02.2021
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше